barntok.blogg.se

Jag är 25 år och mamma till en liten pojke som föddes sommaren 2013. Tillsammans med min sambo, son och katt är vi bosatta på ostkusten där vi lever ett högst odinärt småbarnsliv.

Nytt i lilla gaderoben

Publicerad 2014-03-31 15:13:04 i Allmänt,

Idag har vi varit i Kalmar för att köpa på oss lite kläder i stl 74 till O. Än så länge drar han stl 68 men han bör gå över till 74 nu under våren/sommaren. Tycker redan att endel bodys börjar bli lite korta i armarna och en del byxor sitter liiiite väl tight! 

Bodys + mjukisbyxor är min melodi. Jeansen ska vara mjuka & i baggy modell. Det ska vara lekvänligt helt enkelt. Nu köpte vi också en tunn jacka/tjock tröja att ha utanpå bodyn när jacka blir för varmt men man ändå vill sätta på honom något över bodyn. 

Ica maxi & kapphal finns dessa godbitar på. 





TröttAB

Publicerad 2014-03-29 19:49:08 i Allmänt,

Det känns som om jag inte skriver om annat än hur trött jag är. Men är ju så trött, jag är trött, trött , trött. Jag tror att jag skulle kunna sova i veckor utan att känna mig utsövd. Och även om jag vet att O är en energitjuv så kan jag inte skylla allt på honom. Borde kanske kolla upp om jag har någon vitaminbrist? Järnbrist? För det här kan ändå inte vara normalt. 

Igår fick jag för mig att ta en långprommis i det fina vädret. Inte min bästa idé kanske med en förkylning i kroppen. Sambon var iväg på konsertgalej på kvällen/natten och jag fick O för mig själv på kvällen. Efter ett ubersammanbrott alá bebis som fick avhjälpas med en flaska välling kunde jag i alla fall peta i honom en halv portion gröt och sedan hoppade vi ner i badkaret och badade en stund innan det var dags för pyjamas och läggning.

När O väl hade somnat gjorde jag iordning varma mackor åt mig själv och medans jag väntar på att mackorna ska bli klara går det förbi ett gäng ungdomar  på gatan utanför oss och är sådär högljudda och stökiga som bara ett gäng fulla ynglingar kan vara och jag känner hur hela jag stelnar till, pulsen går upp och jag skärper hörseln till de yttersta för att upptäcka eventuella tendenser att vakna inne hos O! 

Att väsnas och hålla på den här tiden på dygnet (19:20 var klockan då) förstår dem inte att BEBISEN SOVER! Tänk om dem visste vilket jobb det ligger bakom en sovande bebis, om dem visste skulle dem minsann tassa på tå förbi vårt hus! 


Trött mama

Publicerad 2014-03-27 20:42:57 i Allmänt,

Idag passade jag på att sova 1 timma medans O sov, och tur var väl det för hej och hå vilken gnällig liten kille jag har haft att göra med i eftermiddag. Han håller på att få sin sjätte tand och den håller som bäst på att tränga igenom tandköttet så jag gissar på att det kan vara den som spökar. Men helt säker är jag såklart inte. Det är så svårt när dem inte kan tala för sig och när ingenting är bra. 

Efter sovning och mat stoppade jag i alla fall ner ungen i vagnen och tog med mig två STORA kartonger till sopstationen och svängde sedan in på affären för att hämta ut paketet från lekmer.se! Så nu hänger lillväskan på vagnen och det ser jättebra ut. Får testköra den imorgon kanske. Vällingdoseraren såg också bra ut och väntar på att diskas i diskmaskinen. 

Imorgon är det fredag och ledig helg väntar för sambon :) 

Siesta

Publicerad 2014-03-26 14:27:57 i Allmänt,

Jag, O och katten har precis vaknat från vår siesta. O vaknar till liv på två sekunder och så är det full fart på en gång. Katten ligger kvar och myser på sängen. Tänk om vi kunde byta? :)

O somnade vid 12:00 och då passade jag på att äta lunch och sedan ringa till min faster för att svara på hennes bröllopsinbjudan och sedan för att boka rum på gästgiveriet där bröllopsmiddagen ska hållas. Det blir bara jag och O som kommer att gå på bröllopet då M redan hade saker inbokade. 

Det är så mysigt med bröllop. 

Gästgiveriet hade även ett spa så jag är lite sugen på att boka in en behandling dagen efter bröllopet och låta O få mysa lite med sin mormor och morfar ett par timmar medans jag skämmer bort mig! 

Efter telefonsamtalen lade jag mig på soffan och hann väl i alla fall med en powernapp på ca 30 min innan O väckte mig. Jag hann i alla fall somna så pass djupt att jag börjat dreggla! Haha. 


Vår fina katt <3 




Inget är som väntas tider

Publicerad 2014-03-24 12:13:40 i Allmänt,

I förra veckan lade vi en beställning på en stroller organizer från skiphop, jag stod i valet och kvalet mellan skiphop och brio eftersom vi har en briovagn, men det blev skiphop tillslut då dem hade 15% rabatt. Kan vara skönt med en liten väska med det viktigaste om vi bara ska iväg en kortare sväng. På liggdelen hade vi ett fack för tex nycklar och telefon. Men det saknar sittdelen och till sommaren har man kanske inte alltid jacka på sig med fickor, så för att slippa släpa på den stora skötväskan överallt tyckte vi att det verkade vara ett smart köp. 

Även en vällingdoserare fick följa med. Vi har den blå från bambino men en till kan ju inte skada, tex till gröt å så. 




Det var inte igår.

Publicerad 2014-03-23 15:50:08 i Allmänt,

Nej vad tiden springer iväg. När inte sambon jobbar då jobbar jag. Ikväll går jag mitt fjärde och sista arbetspass den här veckan. Det har varit kul att jobba men nu längtar jag tillbaka till föräldraledigheten. Det är farligt det här med ledighet under en längre tid. Man blir bekväm och jag är egentligen inte det minsta intresserad av att börja jobba "på riktigt" igen. Men efter sommaren är det dags, O ska börja på dagis och vi ska påbörja en vardag med jobb/dagis. 

Längtar redan tills nästa unge och ledighet! Haha. 

M och O är hos O's farmor och fikar på våfflor. I och med att jag börjar jobba vid 17:00 avböjde jag och fick på så vis 1,5 timma för mig själv. Sköööönt deluxe! Passat på att plocka, städa & nu ligger jag på soffan och bara chillaxar lite! 

I förmiddags var vi på ännu ett dopets dag, denna gång i den församling som O döptes i. Förra gången var det församlingen han tillhörde. Så nu har han både ett silverkors samt en glasängel, dessutom har vi fått gratis tårta två gånger. Win win!! 


Better up!

Publicerad 2014-03-12 20:58:48 i Allmänt,

Det känns mycket bättre idag. Antar att det kommer att gå mycket upp och ner de här trettio dagarna. Tro det eller ej, men jag har faktiskt ätit 5 gånger idag (känner mig hungrig) även om jag fuskar lite vid mellanmålen och inte mäter & väger. Huvudsaken är väl att jag får i mig något. De kalorier jag missar får jag nog i mig vid maten, då jag tar 4 g mer pasta än vad som står plus att jag dricker ett glas mellanmjölk till kvällsmaten, annars dricker jag vatten under resten av dagen. 

Träningen är avklarad plus en vagnprommis i förmiddags då O skulle sova. 

Idag har det varit lilla julafton här hemma. O har fått sin nya bilstol (recension kommer) och jag har fått paket från newbody, 8 nya trosor, 8 nya strumpor och en sportbh. Sedan har vi även hämtat hem en crosstrainer! 

Oh happy day! 













Snopet!

Publicerad 2014-03-11 20:20:08 i Allmänt,

Nä det där med att äta 5-6 gånger om dagen går liksom inte, särskilt inte när portionerna är megastora. Och allt vägande och mätande, det fungerar inte heller. Träningen känns inte så svårt att få ihop dock. Skönt när man kan träna hemma, tex när bebisen sover. Men jag är inte sugen på att tillbringa all hans vakna tid i köket. Vi har inte gjort annat än att laga och äta mat idag känns det som. 

Vi har sagt som så att vi använder träningsprogrammet och ögonmåttar maten. 40% grönsaker, 40% protein och 20% kolhydrater. Vi anammar deras tankesätt att äta frukost, lunch, middag samt något mellis däremellan OM man känner sig hungrig. Men vi ska inte tvinga i oss 150 g kvarg + 50-100 g frukt/bär tre gånger om dagen. Vi kommer även att minska på onödigt socker och onödiga fetter. 

Vi måste få det att funka för oss på lång sikt också. Varken jag eller M är överviktiga, vi ville mest få till en nyttigare livsstil nu när vi ska vara förebilder åt en liten kille! 

Så några drastiska förändringar ska vi väl inte förvänta oss på 30 dagar! Haha. 

Ger upp redan under dag 1. 


Worldofshape.com

Publicerad 2014-03-10 22:01:26 i Allmänt,

Imorgon startar jag och M fitnessfighten. Vilket innebär att vi i 30 dagar ska träna varje dag och äta 5 mål mat om dagen = 1500 kalorier för mig & 2200 kalorier för M. Vi ska undvika socker och dåligt fett. Tanken är att vi ska minska i vikt, midjemått, fettprocent samt att vilopulsen ska sänkas. Vi ska må bättre, få ett jämnare humör (inget sockerfall) samt äta nyttigare. 

Vem vet kanske är det början på en helt ny livsstil!!

LET'S GO!! 

Ledsen

Publicerad 2014-03-10 20:38:52 i Allmänt,

Jag sitter och mår illa och känner mig fruktansvärt arg och fruktansvärt ledsen med tårar som strömmar nerför kinderna.  Jag såg precis en video där en mamma slår sitt 10 månader gamla barn upprepade gånger, i huvudet med en kudde, med knytnävar på armar och ben, smäller till över huvudet och i ansitet med öppen hand, nyper barnet och sparkar barnet allt medans barnet ligger på mage och skriker i panik. Så fort barnet försöker resa sig upp på alla fyra så slår mamman det till marken igen. Man ser hur barnet försöker ta sig till mamman (för att söka tröst?) och hur mamman knuffar, slår och sparkar bort barnet. 

Och det gör så ont i mig att se, och ändå, likt en bilolycka kan jag inte titta bort! 

Hur är denna människa funtad? Vad är det hon försöker uppnå genom att misshandla en 10 månader gammal bebis?

Mitt hjärta brister när jag hör denna panikslagna gråt. Hur kan hon inte höra och reagera? Hon som är barnets mamma?!

Och varför lägger folk upp sånt här på fb? Ingen mår bra av att se något sådant. 

Känner en överväldigad känsla av att vilja gå in till O och lyfta upp honom och hålla om honom länge , länge. Men han sover och det ska han få fortsätta att göra. 

Tack o lov såg jag i kommentarerna att det var någon som hade googlat denna händelse och fått fram att mamman (18 år vid detta tillfälle) satt i fängelse och har ingen kontakt med barnet. Barnet bor nu hos en annan familj och ska tydligen må bra. 

Dessvärre ser verkligheten ut såhär för många barn runt om i världen. Varför väljer man att sätta ett barn till världen om man sedan tänker slå det sönder och samman?! 

Ser jag någon som slår ett barn kan jag inte hållas ansvarig för mina handlingar det kan jag lova er! 

Mello 2014

Publicerad 2014-03-08 22:09:39 i Allmänt,

Känner mig nöjd med kvällens mello. Har inte tittat något under säsongen, men final är ju ändå final. Hejjade på nr 3, 8, 10 (utan inbördes ordning) och röstade på nr 8 och nr 10 (ok, en liten inbördes ordning vart det ju då) och kunde verkligen inte bestämma mig för vilken utav Undo eller Busy doing nothing som var bäst. Dem var lika bra på OLIKA vis! Nu vann Sanna och det är jag sååå glad över, det var hennes tur nu. Hon är snygg & talangfull och jag är säker på att det kommer gå riktigt bra i ESC i år! 

48 timmar

Publicerad 2014-03-08 20:38:11 i Allmänt,

Även om vi har husarrest de närmsta 48 timmarna så har den här dagen varit underbar om man jämför med gårdagen. Igår trodde jag att jag skulle dö och har nog aldrig varit så glad att se M! För även om O levererade diarreblöja efter diarreblöja så var han inte nämnvärt påverkad?! Fortfarande osäker på om det verkligen var tänder eller magsjuka där och även om jag mådde sjukt illa igår så kräktes jag bara tre gånger. Så idag har både O och jag ätit som vanligt och betett oss som vanligt, så vi repade oss snabbt ändå. Knepigt det där! 

Idag har vi hängt mycket i uterummet, dessutom tog jag en liten sväng med barnvagnen i området för att få O att somna på eftermiddagen. Vilken energi den ungen har. 

Undra hur många pussar den lille herren får av oss på en dag? Han har ju så pussvänliga kinder. 

Men nu är jag trött. Herrarna i huset sover redan och jag sitter och slötittar på mello och väntar på att herr katt ska behaga komma hem. Jomen visst serru, jag bor i ett hus fullt av karlar! 

Magsjuk?

Publicerad 2014-03-07 09:31:25 i Allmänt,

Jag alltså, inte O, än sålänge i varje fall! Det blir en lång, lång dag innan M kommer hem från Stockholm ikväll. Natten har varit förjävlig med illamående, frossa och ont i magen. Katten har levt rövare och O vaknade kl 05:45 och som grädden på moset måste jag rusa in på toaletten för att kräkas. 

Att stå hulkande över toaletten med en tom mage och en gråtande bebis i famnen är inte det lättaste! Hu! 

Funderar på om man ska peta i sig lite yoghurt så att man har något att få upp sen. 

Det är dagar som denna som man önskade att man inte hade sina föräldrar 50 mil bort. M's mamma och syster är påväg till stockholm och hans pappas hus ser ju ut som en byggarbetsplats. Hum. Det är bara att härda ut! 

Så nu har jag gnällt av mig lite! Tack. 

Downhill

Publicerad 2014-03-06 20:39:37 i Allmänt,

Livet har verkligen sina upp och nedgångar. Just ikväll är det tungt. O vägrar mat, i alla former, just nu. Han vill inte ha gröt, mat, yoghurt, smoothie, välling eller ersättning. Han visar inga tecken på hunger och tar bara någon sked eller något sug och sedan tvärvägrar han resten. Jag blir ju självklart frustrerad och irriterad och tillslut arg. VARFÖR ÄTER HAN INTE??!! 

Idag har det bara varit kiss, bajs, gnäll och matvägran. Ibland blir man trött av att vara mamma. Trött ända in i själen. 

Det går ju inte att resonera med en 8 månaders. 

Ensamstående

Publicerad 2014-03-05 20:15:45 i Allmänt,

Jag vill börja med att ge en STOR eloge till alla er mammor och pappor därute som uppfostrar era barn på egen hand. 

Själv är jag helt slut som artist efter att ha haft O för mig själv sedan i söndags. M är ju iväg på utbildningsvecka i stockholm och av de tre gånger som han har varit iväg så är nog denna gång jobbigast. O är ju precis överallt och inte stilla för en sekund. 

Idag har vi haft hem mammor och barn från mammagruppen på sopplunch och bokprat. Jag bjöd på quesadillas och majssoppa och till efterrätt blidde det choklad/vaniljglass med hallonsorbe med choklad och kolasås samt strössel. Yummi! 

Efter lunchen tog vi en promenix tillsammans med Ammy och T. O slocknade innan jag hunnit få på honom kläderna efter att ha varit vaken på övertid. Det går ju inte att sova när man har besök liksom , heeelt uppe i varv! 

Imorgon har vi planerat in hemmaslapp hos Ammy och T. Ligga i soffan och jäsa framför en film med mysisarna på. O får ha sin onepiece med pippimönster! 

Tulpaner piggar alltid upp. Försöker att alltid ha en bukett ståendes på bordet! 

Trött tröttare tröttast

Publicerad 2014-03-04 20:40:03 i Allmänt,

Idag har jag fått sänka spjälsängen då det var en viss liten herre som stod upp i sängen imorse när jag kom in till honom. Skitnöjd såklart! En annan fick ju hjärtat i halsgropen. Tänk vad dem lär sig över en natt bara. 

Det här med sovrutinerna är helt uppåt väggarna just nu. Idag slocknade O kl 10 och sov till 11. Och sedan sov han igen mellan 14-15. Jahapp! 

Vi har i alla fall varit och handlat och hunnit med en promenad i det gör-härliga vädret. Nästan tio plusgrader och solsken. När vi gick nere vid vattnet hörde vi hur vågorna kluckade mot stranden och hur fåglarna kvittrade!! Åååh vår! 

På eftermiddagen kom Åsa med S och Linnéa förbi. Vi åt grillad kyckling, jasminris & currysås detta serverades med coleslaw, majskolvar (med smör och salt) samt pärltomater! Till efterrätt vart det glass, choklad/kolasås och strössel. 

O somnade ovaggad när alla åkt hem och jag kryper nog också strax till kojs! 

Ikea

Publicerad 2014-03-04 08:07:53 i Allmänt,

Igår mötte O och jag upp Josefin på ikea för lite lunch och shopping, det vi gör bäst alltså! 

Jag behövde lite bra att ha saker som tvättlappar och plastskålar till O, värmeljus då våra tagit slut samt ramar till bilderna som vi tog på O hos fotografen i början på december. Köpte även på mig en barnstol i plast + ett inlägg, det kan alltid vara bra när vi får främmande. Dessutom hittade jag två fina ljuslycktor i glas. Mitt presentkort från i julas kom väl tillpass!

Självfallet åt jag köttbullar med mos. 

När vi var nöjda på ikea sneddade vi över parkeringen och gick till modehuset för en snabb koll. Både jag och Josefin kom ut ett par skor rikare. O hade slocknat i sin vagn. 


Idag vankas middag med Åsa och Linnéa. 

Söndag

Publicerad 2014-03-02 12:18:51 i Allmänt,

Semmelbullarna är i ugnen och vasaloppet är på som ett svagt brus i bakgrunden. Nyss fick vi ett stycke bokhylla levererad som ska inhysa mina böcker, som får bosätta sig nere i källaren, fram tills nu har dem fått trängas i en ekskänk i vardagsrummet samt legat bortglömda i lådor i ett av källarförråden. Nu får dem äntligen komma fram och göra det böcker gör bäst, stoltsera i en bokhylla. 

Vid 14.00 kommer M's familj och äter semlor och vid 16.00 vinkar vi av M som ska på utbildningsvecka i Stockholm. Sedan är det upp till mig, bebis och katten att hålla ställningarna tills på fredag. Vi har massa skoj inplanerat i veckan så det kommer att gå finemang!



Sovrutiner

Publicerad 2014-03-01 16:10:03 i Allmänt,

Det här med sovrutiner är lite svårt tycker jag. O somnar lätt i vagnen på förmiddagen och skulle säkert kunna ligga där och snarka i flera timmar om han fick. Det får han inte eftersom han ska sova en stund på eftermiddagen också. På senaste tiden har han varit allt annat än lätt att lägga på eftermiddagen och får sig kanske bara 30 minuters sömn. Välbehövliga 30 minuter för annars skulle han vara ett monster på kvällen. Men kvällen har också blivit ett problem, han är jättekrånlig att söva. 

Så nu funderar jag på om vi ska hålla honom vaken i ca 1 timma längre på förmiddagen och låta honom sova en längre stund då och skippa eftemiddagssovningen. 

Jag tror det är värt en chans!! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela