barntok.blogg.se

Jag är 25 år och mamma till en liten pojke som föddes sommaren 2013. Tillsammans med min sambo, son och katt är vi bosatta på ostkusten där vi lever ett högst odinärt småbarnsliv.

Det går snabbt när man har roligt.

Publicerad 2016-01-18 10:48:30 i

Dagarna rullar på som bara den och vi befinner oss i mitten på januari. Sedan sist har vi hunnit med dop för E, dopet gick jättebra och alla var nöjda. Barnen uppförde sig i kyrkan och prästen var jättebra. Dukningen fixade jag och Martin dagen före medans O var på dagis. Det var mörkblå pappersdukar och ljuslycktor i guld med mörkblå värmeljus. Vi hade även spraymålat löv i guld som vi la på bordet. Sedan hade jag beställt servetter i mörkblått med guldtext där det stod E's fullständiga namn och datumet då dopet ägde rum. 
Vi hade en bekant som lagade maten, färskpasta (tortelini) och kyckling i en gräddig sås toppad med ruccola och parmesan. Tårtan var en prinsesstårta i två våningar som gick i vitt, marinblått och guld. 
E fick hur mycket fint som helst. Tyvärr ligger det mesta fortfarande nedpackat i källaren då vi inte har något rum åt E än. 
Dopet till ära hade vi 10 långväga gäster på besök från Borlänge, Örebro och Tierp. 
Så kvällen innan damp de ner här hemma och vi åt en god pasta med lax och färska räkor här hemma och umgicks. Även kvällen efter dopet var det full rulle och vi hade dukat upp en massa godis,chips och läsk och sen spelade vi spel hela kvällen. En väldigt fin helg med andra ord. 

Vi har också hunnit med en tripp upp till Borlänge och mina föräldrar. Min syster kom också dit. Vi åkte skyttetrafik mellan nära och kära, barnen fick paket på nästan vartenda ställe (bortskämda barn ^^). Vi bakade pepparkakor och O fick provköra en helikopter. Sista kvällen gjorde vi ett litet julbord och hade lite paketöppning med familjen 😊 

När vi kom hem var det dags för luciafika på dagis och veckan därefter fick O jullov.

Julafton började med att O fick öppna paket som tomten lämnat i Julstrumpan. Sedan äkte vi till svärfar på grötfrukost. Efter frukosten åkte jag och O till kyrkan och tittade på ena kusinen som sjöng. Sen åkte vi hem och öppnade en del paket här hemma innan det var dags för O att sova lite middag. När O vaknade var det dags för Kalle på tvn och sedan for vi till svärmor där vi tillbringade kvällen med julbord och tomten som kom. Lungt och skönt med andra ord.

Nyår firade vi med goda vänner och trerätters. Vi körde på samma som förra året där vi delade upp rätterna mellan oss så ingen visste vad dem andra skulle bjuda på. 

Vi fick förrätt och bjöd på morotssoppa med chevrekräm & proscuttiochips. Till varmrätt fick vi rödtungafilé toppad med handskalade räkor med potatismos och hummersås samt några sparrisar och en citronskiva. Efterrätten var cheesecake med en mango och myntasås 😋 

Tolvslaget skålades in med skumpa. 

5 dagar senare (på trettondagsafton) firade sambon och jag 8 år tillsammans, och detta firade vi med en förlovning. 

Och nu är vi här, tillbaka till vardagen med dagis för O och jobb för M och aktiviteter och bebismys för mig och E! :) 


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela