barntok.blogg.se

Jag är 25 år och mamma till en liten pojke som föddes sommaren 2013. Tillsammans med min sambo, son och katt är vi bosatta på ostkusten där vi lever ett högst odinärt småbarnsliv.

Fullspäckad fredag

Publicerad 2014-02-28 11:45:31 i Allmänt,

Såhär i efterhand kanske det var dumt att bjuda över svärfar på lunch just idag. Men eftersom stackarn står helt utan kök pga en otäck fuktskada som har tagit bänkar, väggar & golv så kändes det inte mer än rätt. Speciellt då han har hjälpt oss himla mycket i våra renoveringar. 

Så rotmos och falukorv blir det till lunch. Falukorv då jag varken är förtjust i fläsklägg eller köttkorv. 

Sedan vid tretiden är det dags att lämna iväg O till faster och kusiner innan vi beger oss in till Kalmar stad för middag och bio. 

Dessförinnan är det såklart en hel del som ska förberedas med mat, pyjamas m.m. 

Så ska jag hinna göra mig fin inför kvällen också. Phju!



Stolt mamma

Publicerad 2014-02-27 21:41:25 i Allmänt,

Idag tog O sina första trevande krypsteg och ni må tro att jag riktigt pyste av stolthet och slängde snabbt fram mobilen för att filma. Tack vare att jag använde kattstackarn (det bästa som finns enligt O) som lockbete fick jag lite krypande på film. 

Ja nu blir det nog full rulle framöver. När han har fått full koll på alla armar och ben vill säga! Haha. 

Hippo

Publicerad 2014-02-27 16:01:32 i Allmänt,

Jag råkar ha en riktig fäbless för flodhästar och har under några år samlat på mig några stycken som nu pryder ett av våra fönster i köket! 




Datenight

Publicerad 2014-02-26 18:57:38 i Allmänt,

På fredag har jag och M planerat in en datenight. Vi tar det lite lungt och kommer hem redan vid 21:00tiden på kvällen. Men vi har i alla fall bokat bord på Stars and Stripes (en sportsbar) och sedan ska vi se på "Hundraåringen som försvann" på bio. Faster kommer att sitta barnvakt åt O. Idag satt jag och dregglade över menyn, vill ju ha typ allt. 



Mammagrupp

Publicerad 2014-02-26 12:21:00 i Allmänt,

Idag var det mammagrupp på bvc kl 10. Som alltid var parkeringen överfull, vilken tur att jag var förutseende och tog chassit till vagnen med mig så att jag bara kunde sätta på babyskyddet där. Nu orkar jag faktiskt inte kånka omkring på babyskyddet längre. O väger strax över 8 kg plus vikten av babyskyddet (som faktiskt väger en del) så nu åker han på vagnen för det mesta. Snart är det ju också dags att byta babyskyddet mot en riktigt bilbarnstol, vi har nog faktiskt bestämt oss för en triofix. 

På mammagruppen fick vi se en liten informationsfilm från barnkonventionen om barnens rätt att få uttrycka sina känslor och pratade lite om boken "matlust" som vi håller på att "läsa" i bokcirkeln för tillfället. 

Vi pratade även lite löst om att ses här hemma för sopplunch & sista bokpratet nästa vecka. Då M är iväg på utbildning för jobbets räkning nästa vecka fiskar jag såklart efter sällskap om dagarna. 

Nu sover O och jag funderar på vad jag ska äta till lunch, sill & potatis kanske!


Vårens första helg

Publicerad 2014-02-23 16:13:14 i Allmänt,

Ja så ligger det till. Igår, på M's födelsedag blev det officiellt vår här nere hos oss efter 7 milda nätter i rad. Och vilken helg det har varit, både lördag och söndag har bjudit på strålande solsken. 

I fredags hade vi hit M's familj på mat, dryck och efterrätt. Det var riktigt trevligt, och fina presenter hade dem med sig till födelsedagsbarnet. 

På lördagen firade M sin födelsedag genom att jobba 06-18, men efter en förmiddagspromenad ute i solskenet åkte jag och O bort med tårta till M's jobb. Det uppskattades av kollegorna. Jag vet dock inte vad som uppskattades mest, O eller tårtan! :)

När M kom hem fick han öppna våra paket och sedan blev det en tidig kväll. 

Idag jobbar M 06-18 igen så jag och O har varit iväg på ett homeparty med Pomp De Lux, där det bjöds på supersmarrig fika! Även om O än så länge bara drar stl 68 så köpte jag två plagg till hösten. 


Overallen längst fram. Vatten & vindtålig och passar bra på hösten. 


Samt en farfarströja i blue/navy i stl 80, funkar bra när det börjar bli lite kyligare ute. 

Det fanns mycket fint, men kände att jag får vänta med att shoppa loss tills han kommer i kläderna. 

Väl hemma har vi premiärat i uterummet. 

En riktigt bra söndag med andra ord. 

Nu vankas det snart mat för både mig och O. Jag vet då att min mage kurrar. 

Onsdag

Publicerad 2014-02-19 08:10:18 i Allmänt,

Och så är vi redan mitt i veckan. Igår vaknade O strax före kl 06:00 och tyckte att det var dags att kliva upp. Oftast när han vaknar så tidigt brukar han kunna somna om ett par timmar inne hos oss, men icke. Idag var det en mer human tid vid halv åtta som jag hörde tjoanden innifrån rummet intill. 

Vi håller som bäst på att renovera förrådet nere i källaren. Vi har lagt nytt golv (samma klinker som i "källarhallen" och på toaletten som ligger brevid förrådet) samt lagt på ett nytt lager med färg i taket och målat första omgången färg på väggarna. Sedan måste vi försöka hitta någon bra förvaringslösning där inne. Vi funderar på att besöka ikea, dem har ju förvaringsserier att platsbygga. 

På lördag fyller sambon hela 29 år så på fredag blir det kalas här hemma hos oss. Tacos och något gott att dricka till. Till efterrätt blir det pannacotta istället för tårta. Den tar vi på lördag, för då dka jag och O hälsa på pappa på jobbet och bjuda arbetskamraterna på tårta. 

Bjuder på två bilder från renoveringen:





Alla <3 dag

Publicerad 2014-02-14 17:28:33 i Allmänt,

Idag är det alla hjärtansdag och på förmiddagen fick jag blomma, choklad & en trisslott av sambon (nitlott, tyvärr!). 

Min överraskning får han när han kommer hem efter jobbet ikväll. 

Vi har varit runt oss och om oss idag jag och O. Först åkte vi till veteriären och köpte kattmat, där O fick en kattleksak. Sedan vidare till konsum för mathandlingn och tillsist godisaffären för att tja...handla godis!

På hemvägen svängde vi förbi min gamla praktikplats, där jag även jobbat lite extra ibland när det har behövts. Bästa stället någonsin. En daglig verksamhet för de med en utredd demenssjukdom. 

Nu leker vi lite på mattan i vardagsrummet innan det är dags för lite kvällsmellis. Jag tänker mig hjärtformade rån och yhohurt!




Bvcbesök

Publicerad 2014-02-13 12:17:53 i Allmänt,

Idag var det dags för åttamånaders kontrollen och det gick superbra. O vägde nu 8,13 kg och var 68 cm lång, han följer sin egen kurva fint. Dessutom klarade han alla frågorna för åtta månader samt tio månader. Så stolt över min lilla skit! 

Idag är det regnigt och gråtrist ute. Får se vad jag och O ska pyssla med när pappan åker till jobbet. Vi har ju haft fullt upp hela veckan så en hemmadag kanske inte skadar. Promenad lockar inte heller. 

Vi får se vad vi hittar på. 

Tom mage

Publicerad 2014-02-11 21:51:38 i Allmänt,

Kommer på mig själv med att ligga och klappa över magen fastän det är snart åtta månader sedan det låg en bebis däri.

Storkok

Publicerad 2014-02-11 17:43:15 i Allmänt,


Storkok på både nappar & nappflaskor. 
Något som jag egentligen är väldigt dålig på att göra. Från början tänkte jag att jag skulle sterilisera nappar och nappflaskor 1 gång i månaden, men det blir sällan som man tänkt sig med barn. Något som jag lär mig mer och mer. 

Innan O kom var jag något utav ett kontrollfreak som planerade år i förväg, skrev listor på allt och föreställde mig 100 olika scenarion. Mina packlistor innan jag skulle åka någonstans var från en annan värld. 

Nu får jag vara glad om jag hinner krafsa ner något i anteckningar här på mobilen. Mitt kontrollbehov börjar sakta men säkert ge vika. Det är tillexempel jättenyttigt för mig att ibland lämna bebis och pappa ensamma hemma. Som tex nu till helgen då jag ska "jobba extra" lördag och söndag. 

Idag har vi varit på kyrkans barntimma och sjungit, fikat & lunchat tillsammans med en massa andra mammor och barn. 

Ikväll väntar träning! 

Vårlik dag

Publicerad 2014-02-10 16:51:54 i Allmänt,

Dagen började strax före 8.00 med arga utrop ifrån rummet intill, så det var bara att pallra sig ur sängen, plocka upp O och värma en flaska välling som bebis fick dricka i vår säng. Efter lite morgonmys klev vi upp och gjorde oss iordning. Därefter åt jag frukost och plockade ihop skötväska och liggdel, O fick mellis och sedan begav vi oss av till en mamma i vår mammagrupp för lite mamma/bebisträff och bokcirkelsnack. O passade på att sova 1 timma, så jag avnjöt en kopp the i lugnan ro. Vid ettiden susade vi hem och åt lunch tillsammans jag och O. Sedan har vi lekt och sjunhit fram till tre. Då stoppade jag ner ungen i vagnen och tog en långprommis i det sköna vädret. Solsken, vindstilla och ca 5 plusgrader. Just nu lagar kvällsmaten sig själv i ugnen: korv, potatis, morot, sötpotatis, gul lök, rödlök, soltorkad tomat & feta ost. Till de en sås på rysk yoghurt + grönsaksbuljon som får koka ihop.  


Min kropp

Publicerad 2014-02-06 22:14:34 i Allmänt,

Det dåliga humöret hängde med mig under hela natten och var fortfarande kvar när jag vaknade imorse. Men efter att ha svurit, gråtit en skvätt och funderat fram och tillbaka har jag nu börjat välkomna tanken. Nu är det ju som det är, och det går inte att göra något åt liksom! När kvällen kom var jag till och med på strålande humör och efter att ha tränat ett konditions/styrkepass så känns allt helt ok. 

Nu över till något roligare :)

Ända sedan jag blev mamma har jag varit mycket mer nöjd över min kropp och hur jag ser ut. Det känns skönt att (för en gångs skull) känna sig tillfreds med sin kropp. Jag har alltid strävat efter att gå ner i vikt. Men nu, nu är jag nöjd. Min kropp har trots allt burit ett barn i nio månader, den har ändrat form och storlek, och den har gått igenom en hel rad med förändringar. Sedan klarade min kropp av en förbannat lång latensfas och sedan fortsatte den att orka med en förlossning efter två dygn av värkar. Och när bebisen väl var född ja då var det bröstens tur att växa och ömma och spänna. Ja herregud vad fantastiskt duktig min kropp är! Jag hade den underbara turen att slippa bristningar och tio dagar efter förlossningen hade jag gått ner 19 av de 20 kg jag gick upp. 

Men det finns inget som säger att jag har samma tur nästa gång! Men nu tänker jag njuta av min mammakropp som i stort sett ser ut precis som innan.  

Heja kroppen!! 

Bad day

Publicerad 2014-02-05 22:47:32 i Allmänt,

Idag är en dålig dag. Eller den har varit helt ok fram till kvällen då vi var hos sambons bror och fick höra en grej som totalt förstörde hela min dag, förmodligen morgondagen också. Vilket är löjligt egentligen. 

Usch, egentligen hatar jag att vara svartsjuk. Men ibland går det inte att hålla emot. Och då blir det ändå värre. Då är jag arg och svartsjuk samtidigt som jag blir arg på att jag är arg och svartsjuk. 

Baaaaah!! 

Potatis & purjolökssoppa

Publicerad 2014-02-04 18:39:29 i Allmänt,

Idag hade vi besök av Ammy och lilla T över lunchen. Jag bjöd på potatis och purjolökssoppa samt nybakt källarfranska. Mums om kocken får säga det själv. Min sambo är en riktig soppälskare och var också nöjd med dagens mat! 

Soppa är gott och enkelt, här har ni receptet:

5-6 potatisar
2 små gula lökar, eller en stor
1 purjolök
1 liter vatten
2 buljontärningar, höns el. Grönsak
2 dl grädde
Olja
Smaka av med salt & peppar

Skala och dela potatisen i mindre bitar, hacka löken. 

Skiva och skölj purjolöken väl. 

Svetta potatis och lök i olja en liten stund, löken ska inte ta färg. Häll i purjolöken och svetta en liten stund till. 

Häll över vatten och ha i buljontärningarna. Låt koka upp. 

Ha i grädden och låt koka tills potatisen är mjuk. 

Mixa till en "slät" soppa. Hur slät är ju såklart upp till var och en :)

Bon apetit!


Måndag hela dagen

Publicerad 2014-02-03 20:15:50 i Allmänt,

Mammalivet lunkar på. O vaknade 7:30 och fick sig då en flaska välling och sedan lite morgonmys i sängen innan vi klev upp 8:15. Tvättade och klädde på den lilla och fixade iordning frukost till mig. Ny sak i morgonrutinen är tandborstning av två små gryn som kikade fram i slutet av januari. Än så länge protesterar han inte utan verkar mer tycka att det är skönt när jag borstar grynen. 

Vid elvatiden mötte vi upp våra vänner för en promenad. Perfekt att passa på när ungarna ändå ska sova förmiddag. 

När vi kom hem hade pappan vaknat efter sin sista natt och vi satte igång med lunchen som idag blev lasagnette. Sedan for jag till affären för en storhandling och när jag kom hem var huset tomt så jag passade på att slänga ut mattorna på trappen och dammade & dammsög snabbt av huset. Pappa och bebis kom hem från sin promenad och svärfar kom på besök. Slängde även ihop en muffinssmet och hade i mixade bananer, bra tips om ni har övermogna bananer hemma som ingen vill ha. Bananmuffins blir saftiga och goda. 

Imorgon kommer Ammy och lilla T över på lunchdejt och lite nätshopping på Pomp De Lux-rean :) Det bjuds på potatis & purjolökssoppa samt nybakt källarfranska. Mums!

Du vet väl om att du är värdefull

Publicerad 2014-02-03 09:16:32 i Allmänt,



Du vet väl om att du är värdefull 
Att du är viktig här och nu 
Att du är älskad för din egen skull 
För ingen annan är som du 

Det finns alltför många som vill tala om 
Att du bör vara si och så 
Gud Fader själv, han accepterar dej ändå 
Och det kan du lita på 

Du vet väl om att du är värdefull 
Att du är viktig här och nu 
Att du är älskad för din egen skull 
För ingen annan är som du 

Du passar in i själva skapelsen 
Det finns en uppgift just för dej 
Men du är fri att göra vad du vill med den 
Säga ja eller nej 

Du vet väl om att du är värdefull

Att du är älskad för din egen skull

För ingen annan är som du

Picknick

Publicerad 2014-02-02 20:42:55 i Allmänt,

Tidigare ikväll fick jag sommarlängtan och dukade upp kvällsmelliset på en filt i vardagsrummet åt mig och lilla O. O fick rån och lite yoghurt medans jag sipprade på the med honung (smaksatt med citron, ootroligt god) och en apelsin. 

Även om jag älskar alla våra årstider, jo även vintern. Så ska jag inte sticka under stolen med att jag ser fram emot och längtar efter sommaren. Jag kan tyvärr inte hjälpa att känna att jag blev lite snuvad på sommaren som varit! Det var en väldigt varm sommar, något som inte var helt optimalt för en nyfödd spädis. O föddes fem dagar före midsommarafton och gillade inte värmen särskilt. Så fort vi stack näsan utanför dörren så skrek han, därför blev vi inomhus större delen av tiden. Det jag minns av sommaren är heta dagar, svettiga nätter & hormoner som löpte amok i min nyförlösta kropp och en helt ny bebis att ta hand om som låg klistrad vid bröstet mest hela tiden. 

Därför ser jag nu fram emot en sommar med en ettåring som älskar att bada. 

Dopets dag

Publicerad 2014-02-02 15:48:48 i Allmänt,

För några veckor sedan kom en inbjudan till Dopets Dag med posten. Alla församlingens barn var inbjudna att närvara. Först en gudstjänst kl 10.00 och sedan lunch + tårta i församlingshemmet där alla små underverk fick ett silverkors. Självklart var jag och lilla O på plats, pappan hade jobbat natt och stannade hemma för att sova. Men vi mötte upp våra kompisar i kyrkan så det gick ingen nöd på oss! O döptes den 12 oktober förra året, exakt på dagen ett år efter att vi fick reda på att vi skulle bli föräldrar. 


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela