barntok.blogg.se

Jag är 25 år och mamma till en liten pojke som föddes sommaren 2013. Tillsammans med min sambo, son och katt är vi bosatta på ostkusten där vi lever ett högst odinärt småbarnsliv.

avlastning

Publicerad 2015-08-28 17:16:07 i

På måndag anländer avlastning i form av min mamma, pappa och farmor hem till oss. 5 vuxna på två barn bör väl bli en enkel match!

Dem har ju inte träffat nytillskottet E och sen saknar dem O. I vanliga fall brukar jag och Martin passa på att hitta på något på tu man hand när mina föräldrar är här. Dem vill så gärna vara barnvakt åt O eftersom dem inte får chansen så ofta i och med att dem bor strax över 50 mil bort. Men den här gången blir det inget sådant med en liten 3 veckors bebis. Dels funkar det inte rent praktiskt då jag ammar och sen skulle jag aldrig vilja lämna bort en så liten bebis. Vi har varit ganska sparsamma med barnvakt åt O också. 2 nätter har han sovit borta utan oss varav ena natten var när E föddes. 

Inte för att han inte vill. Han tyckte det skulle bli jättespännande att få sova hos farmor när vi lämnade honom där för snart 3 veckor sedan.

Nåja. Mamma,pappa och farmor åker hem på lördag och två dagar senare dyker nästa gäst upp, nämligen min lillasyster. Hon stannar till på fredag. Så nu får vi fullt hus här hemma i två veckor. Tur vi har källaren att förpassa dem till, annars hade det blivit trångt. 

Tänk när vi bodde i vår tvåa och jag skulle ha 20 årsfirande och hade mamma, pappa, syrran och två kompisar på besök. Då bodde mamma och pappa i tält ute på gården och syrran och kompisarna sov på madrasser på golvet i vardagsrummet. Dessutom var farmor och hennes man här också, men dem hade tagit in på hotell Tack o lov. Då var det trångt, tur jag fyller år på sommaren. Haha!


home alone

Publicerad 2015-08-24 22:41:25 i

Jag överlevde. Men nog var det svettigt emellanåt. M stack till jobbet strax efter ett. Då stod jag i duschen, dålig planering från min sida. Nåja, E låg och chillade i sin säng och verkade allmänt nöjd med livet. Strax innan två (O ska hämtas vid två på dagis) kom han dock på att han var VRÅLHUNGRIG och jag fick så snällt ge honom mat innan jag kunde lägga han i vagnen och traska bort till dagis för att hämta O. Det var en något svettig mamma som slirade in på dagisgården med vagnen tio över två. E var som var mätt och belåten sov gott i vagnen, tills den stannade. 

På något vis fick jag i alla fall med mig två barn hem. 

Det är lustigt det där. När vi lämnar O på dagis gråter han och vill inte alls stanna på dagis, och när vi hämtar honom vill han inte hem.

E har varit supergnällig hela kvällen. Inte helt lätt att bolla gnällig bebis + trött 2 åring med att laga och äta middag, bad av 2 åringen och sedan läggning. Phu!

Men vi överlevde! :) 

2 veckor

Publicerad 2015-08-23 22:33:57 i

2 veckor gammal är lilla E idag. Två veckor. Så ny här i livet. Han är så snäll så snäll och säger inte mycket. Sover och äter mest. Lite gnäll vid magknip och skrik när han kommer på hur hungrig han är, men annars en väldigt snäll bebis.

Till utseendet är brorsorna lika, men inte till sättet, där är dem varandras raka motsatser. Spännande sånt där. Ska bli riktigt kul att se vad lillebror växer och upp blir för person. 

Storebror är en känslig och lite försiktig kille, men med ett jäkla humör och en vilja av stål. Kan själv och hjälpa till är flitigt använda fraser i vårt hem just nu. 

Lite tvåårstrots och sedan en ny situation med en liten bror har gjort att storebror varit allt annat är lätt att handskas med de senaste två veckorna, men nu känns det som om det börjar vända. En kan ju hoppas i alla fall för imorgon börjar M jobba och jag blir ensam med ungarna. GULP! 

Som en god vän sa, det kan ju inte bli värre än kaos. 

Nä dags att sova innan lillbrollan vill ha nattamat !

9/8

Publicerad 2015-08-10 15:46:07 i

Tidigt i söndags morse kom det en liten lillebror till världen. Allt känns fantastiskt bra och vi kom hem idag mitt på dagen. 

Det känns surrealistisk på något vis. Att det som man gått och längtat och väntat på så länge nu har hänt. 

Förlossningen gick jättebra och jag är så nöjd med hela upplevelsen. Allt från inskrivning till utskrivning. Det enda jag egentligen hade kunnat skippa var den långa latensfasen. 

Han är en så självklar del av familjen redan, även om O har lite svårt att förstå att det är samma bebis som låg i mammas mage. Inte lätt det där!

Nu ska vi passa på att njuta av bebistiden! :) 

Dagen D

Publicerad 2015-08-07 22:52:10 i

Bf idag men ännu har ingen bebis behagat komma. Jag måste ändå erkänna att jag är något förvånad och lite besviken även om jag den senaste veckan ändå på något vis förstod att jag skulle gå över tiden. 

Hade tid hos mvc igår och den lilla har ännu inte behagat fixera sig. Inget konstigt med det. Hjärtljud på bebis var bra och mitt blodtryck fortsätter att ligga lågt (jag har alltid som bäst blodtryck när jag är gravid). Allt såg fint ut med andra ord. Kurvan på SF-måttet har börjat plana ut vilket kan tyda på att magen har börjat sjunka.

Eftersom det fortfarande är fint väder passar vi på att ta båten ut till olika öar för sol, bad och picknick eller som idag korvgrillning. På kvällarna umgås vi med kompisar och njuter av ljumna sommarkvällar. Som igår på en filt på stranden och ett härligt kvällsdopp tillsammans med vänner och barn och som ikväll med middag och bus ute på gården hos ett par andra vänner. 

Imorgon vankas det regn efter en solfylld vecka. Så man får väl passa på att ta en fixardag inne, och försöka vädra ur den värsta värmen. Kanske åka in till skoaffären och försöka hitta ett par gympaskor åt O. Dem han har är söndernötta framtill vid tårna efter allt åkande på sin bobbycar.

Eller föda barn.. det är också en utmärkt sysselsättning en regnig lördag.

Telefonen har gått varm idag med samtal från familjemedlemmar som undrar hur det går och om det har kommit någon bebis än. 

Som om vi inte skulle ha berättat det???

Nåja. Nu är det upp till bebisen men tydligen är punktlighet inte lillasyskonets starkaste sida!


Ute på sjön idag. 19 grader i vattnet även om det inte kändes så kallt. Härligt svalkande var det i alla fall.

new in

Publicerad 2015-08-04 23:10:00 i

Igår kom det ett paket från jollyroom med min senaste beställning. 

Förra veckan när regnet smattrade mot rutan,  O sov och sambon jobbade kunde jag inte hålla mig utan klickade hem ett par saker.

En beemo manuell bröstpump, en nattlampa som man sätter i vägguttaget och som själv anpassar ljusstyrkan efter hur mörkt det är i rummet, en skip hop duo double deluxe skötväska för tvillingar eller 2 blöjbarn och tillsist en leksakmobil till O från lillasyskonet i magen. Den är numera inslagen och ligger nerpackad i bb-väskan. 

sommaren is back!

Publicerad 2015-08-04 22:42:03 i

Äntligen har sommarvädret återvänt och vi njuter till tusen. 

Trots jobbhelg för sambon i helgen och natt till råga på allt så har vi hunnit med både utflykt, sol och poolbad.

Fredag - vi tog en utflykt till Oskarshamn där vi besökte en park och matade ankorna (de bästa på hela dagen enligt O) och lekte i lekparken. Avslutade med lunch ute på bistro Bakgårdens bakgård där O fick hemmagjorda pannkakor med sylt och grädde. Tummen upp på det, istället för de frysta pannkakorna som de flesta ställen serverar. Jag och M åt buffén som bestod av sallader, bröd, pajer och potatisgratäng med fläskfilé i champinjonsås. 




Lördag och söndag eftermiddag spenderades med familjen Persson och poolhäng. Vi solade, badade och fikade tillsammans. Poolen höll 27 grader och både vuxna och barn var nöjda!


Igår fick O gå på dagis, men är ledig resten av veckan. På måndag början han som vanligt igen och kommer då gå 15 h/v  de närmaste året. 

Efter dagis cyklade vi till badplatsen där vi åt glass och lekte av oss lite med O's farmor som också var där.

Idag passade vi på att ta båten ut till Seglarholmen. O lekte med sin vattenpistol och vi passade på att få lite sol på nosen. Vindstilla och inte ett moln på himlen. Jag tog mig även ett dopp men vattnet var svinkallt. 

Lunchen åt vi på filten under parasollet, kalla pannkakor som vi doppade i sylt. 

Väl hemma var vi trötta och tog det lugnt.  På kvällen blev det grillat som även det intogs ute fast på gården den här gången. 


Killarna i familjen sover och jag ligger på soffan.
Foglossningen har varit fruktansvärd de senaste dagarna och bebisen verkar inte vilja samarbeta med att tjuvstarta förlossningen. Så ja.. jag kan inget annat göra än att vänta. 

Den här veckan ska du ut, annars skiter jag i det här!  


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela