barntok.blogg.se

Jag är 25 år och mamma till en liten pojke som föddes sommaren 2013. Tillsammans med min sambo, son och katt är vi bosatta på ostkusten där vi lever ett högst odinärt småbarnsliv.

v 35

Publicerad 2015-06-27 21:48:23 i

Idag går vi in i v 35 med tussen i magen. Det är faktiskt ganska jobbigt nu. I och för sig har det varit jobbigt en längre tid. Jag har varit sjukskriven sedan början av april för foglossning och sammandragningar. Sedan början på juni är jag hemma på havandeskapspenning. 

Jag hade foglossning med O också men då kunde jag sova när jag kom hem från jobbet. Det var det jag gjorde under första graviditeten, sov och jobbade. Det fungerar inte riktigt så med en tvååring hemma. Min kloka, fina pojke som varken vill ha en bror eller syster och helst inte någon bebis alls! Ajdå!

Under första graviditeten var magen hyfsat liten och den satt högt upp. Jag hade vissa problem att andas men kunde ändå sitta bra och röra mig ganska obegränsat. Jag kände mig vacker.

Den här gången är för jäklig. Jag blev jättestor jättesnabbt och jag har inte känt mig det minsta vacker. Bara stor och tjock. Magen ligger lågt så att böja mig framåt eller sitta på golvet tar emot och gör ont. Det strålar ut i benen vilket gör att jag misstänker att jag har ischias utöver foglossningen. Det är svårt att hitta någon skön ställning vare sig det gäller sittande eller liggande. Illamåendet har börjat komma tillbaka och jag sover dåligt. I vanliga fall har jag inget problem med sömn. Usch vad jag klagar nu känner jag.

Självklart är det supermysigt också. Känslan när bebisen bökar runt i magen är fantastisk. Jag längtar och ser fram emot förlossningen och hoppas att den blir lika bra som med O. 
Det ska bli spännande att få träffa tussen och se vad det är för en filur. Om det är en till pojke eller en flicka, om hen är lik sin storebror. Hur det ska gå att ta hand om två kids... nervöst men spännande. Jag är väldigt spänd inför första mötet mellan syskonen, misstänker att O inte kommer vara särskilt imponerad av sitt nya syskon. Jag kan inte klandra honom heller, måste ju vara helmysko att behöva dela mamma och pappa med en okänd unge helt plötsligt.

Många tankar som snurrar!

Paket

Publicerad 2015-06-24 21:44:45 i

Vad fick då tvååringen när han fyllde år?

Jo på kalaset hos sin mormor och morfar fick han:
Massvis med fina kläder
pussel
böcker
en sopbil som spelar och låter
solglasögon 
Målarfärg 
såpbubblor
småbilar
badhandduk med motiv från Bilar 


På sin födelsedag fick han:
Massvis med kläder 
böcker
pussel
ett helt set med bilar
Vattenfärg + målarblock 
en verktygslåda med bla en borr som låter 
en gräsklippare 
en kudde
ett lektält med Bamse
en Balanscykel  (i svart/orange, jättesnygg men för stor ännu)
En jättefin röd/svart dragspelsbuss 
djur i plast

Dagen efter födelsedagen kom några av våra vänner förbi och ville lämna paket, så då fick han en skottkärra och en såpbubblemaskin som blåser många såpbubblor på en gång. 

Av oss fick han:
Ett bord + 2 stolar
En Lilleskutt gosedjur  (han har redan bamse & skalman)
Ett Lilleskuttshampoo
En bultbräda 
en rutschkana 

Det var en himla nöjd tvååring efter dem här dagarna vågar jag påstå, som även fick smak på paket så nu vill han ha "mer ket!".

Men nu får han vänta tills tomten kommer..det är ju bara 6 månader dit! 

Han leker så nöjt med sina nya leksaker och det är så roligt att se att han faktiskt använder allt han har fått :) 

midsommar 2015

Publicerad 2015-06-20 23:17:24 i

Midsommaraftonen började snörpligt med hällregn och av att 2 av 4 familjer låg i magsjuka. 

Jaha.

Bara att planera om.

Eftersom lunchen skulle ha varit hos magesjukefamilj 1 och kvällens grill hos magesjukefamilj 2 fick vi ta grillningen och våra andra vänner som inte var sjuka fick ta lunchen. Så från 11 vuxna och 5 barn blev vi 5 vuxna och 1 barn till lunch (min mor är fortfarande på besök). O trivdes dock som fisken i vattnet ändå. Vi skrapade ihop det vi hade och åstadkom en fin lunch med 3 sorters sill, nypotatis, gräddfil, gräslök, varmrökt lax, hemgjord potatissallad, prinskorv och köttbullar. Dem som kunde drack även snaps till lunchen. 

Eftersom regnet fortsatte att falla i generösa mängder bestämde vi oss för att hoppa över Midsommarstång och dans, det kändes lite tråkigt men det lockade inte att stå där och bli blöta. En annan får ju inte heller på sig sina regnkläder över magen.

Under dagen ringde mamman i magesjukefamilj 1 och sa att det förmodligen inte var magsjuka som pappan i familjen drabbats av utan bara dålig mat och undrade om hon och barnet kunde få komma förbi en stund på kvällen och visst fick dem det, pappan stannade hemma och vilade. Ett par bekanta som fick deras första barn för ca 7 veckor sedan ville också komma på kvällen så tillslut blev vi 8 vuxna och tre små killar på 2 år, 11 månader och 7 veckor. 

Regnet upphörde tillslut och vi kunde grilla. Vi hade nypotatis i ugn och en grönsallad till. Och självklart nubbe. 

O åt med god aptit och däckade sedan vid 20.30 och sov sedan gott resten av kvällen.

Vid 22 tiden åt vi den obligatoriska jordgubbstårtan (och dem som dricker kaffe drack det) som jag hade lagt ihop kvällen innan och som var sååå god. 

Därefter dukade vi fram ost och kex, vindruvor och vattenmelon som sedan fick stå framme under kvällen.

Vi spelade spel och satt oss sedan och pladdrade ute på vår inglasade altan till strax efter tolv på natten då vi sade Hej då och god natt.

Så summa summarum blev det en riktigt trevlig midsommar trots regn, magsjuka & ingen dans kring Midsommarstång. 

Till råga på allt bjöd O på sovmorgon till 9.15 idag! 




För två år sedan..

Publicerad 2015-06-16 23:55:02 i

Tänk att för två år sedan låg jag på en förlossningssal just nu och hade väldigt ont. Imorgon fyller min skatt, min stjärna, min ögonsten 2 år.

Vart har dessa år tagit vägen?

Just nu, den här perioden är hittills den roligaste med O. Han pratar och pratar, är aldrig tyst. Han kan så himla mycket och förvånar ständigt. Han försöker sjunga med i sånger och är så himla självklar på något vis. Han finner sig i allt och är så vansinnigt duktig. Jag blir stolt flera gånger varje dag, samtidigt som han driver mig till vansinne varje dag. För en egen vilja har han, och en stark sådan. Phju! 

Att man kan älska en människa så mycket som jag älskar den här lilla människan övergår mitt förstånd. Jag kommer att göra allt jag kan och lite till för honom. Han är mitt allt ♡ 

Och om cirka 50 dagar blir han storebror åt det lilla syskon som jag bär i min magen.

Hur vi ska ha kunnat lyckats lika bra med denna lilla tuss vette tusan, men jag har en känsla av att tussen kommer bli minst lika fantastisk. 

Man ska ju göra det man är bra på, och jag och min sambo är uppenbarligen riktigt duktiga på att göra fina barn. 

Men imorgon är det O's dag och den kommer starta med sång och paketöppning och avslutas med kalas för släkten.

Förra veckan var vi upp och hälsade på min familj och passade på att ha ett litet kalas för släkt och vänner som i vanliga fall inte kan åka ca 50 mil för att gå på barnkalas. Kalaset vart jättemysigt och vi dukade långbord ute i mammas och pappas trädgård. 

Nu är det dags att sova, imorgon ska vi uppvakta en 2 åring ☆


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela