barntok.blogg.se

Jag är 25 år och mamma till en liten pojke som föddes sommaren 2013. Tillsammans med min sambo, son och katt är vi bosatta på ostkusten där vi lever ett högst odinärt småbarnsliv.

Feber och semester

Publicerad 2014-06-30 13:42:29 i Allmänt,

Boom sa det och så slog febern till på lilla O utan förvarning. Ingen hosta eller snoriga näsa. Men gnäll och en temp på 38,6 grader på eftermiddagen. Ringde 1177 som ställde lite frågor, sköterskan jag pratade med tyckte jag skulle vända mig till vc imorgon (läs: måndag) om febern var 39 grader eller högre i och med att han inte hade några andra symtom som kunde förklara febern. Någon timma senare var febern uppe i 39. Jag gav han en panodil supp och en flaska välling, vi bar in spjälsängen i vårt rum och ringde 1177 igen. Avvakta till morgondagen tyckte dem. 

Vi har sovit oroligt både O och jag inatt. Jag hade svårt att somna och vaknade mycket. O gnällde och stökade runt, men vaknade inte. 

Imorse var tempen på 38,4 och gnälligt värre. Gav han en till supp som verkade hjälpa. Till lunch fick han välling, så att vi vet att han får i sig vätska. Ska testa ge han gröt till mellis när han vaknar, nu sover skruttungen. 

Vid kl 14 påbörjar M sitt allra sista jobbpass inför semestern, sedan är han hemma med oss hela julimånad! Vilken fin födelsedagspresent :) 

Barnfri & manfri

Publicerad 2014-06-29 21:01:04 i Allmänt,

Med anledning av min 25 årsdag på tisdag hade jag igårkväll ett gäng härliga tjejer hemma hos mig. Sambo och son var inackoderade hos svärmor. I veckan har jag handlat dryck, mat och färska blommor och förberett och lagat mat i dagarna två. Jag tycker ju att sånt här är så himla kul. Att planera och förbereda och pyssla. Ofta har jag en väldigt tydlig bild av hur jag vill ha det, och nästan alltid blir det precis som jag tänkt mig. 

En utav tjejerna dök upp lite innan och hjälpte mig med sista touchen på maten och fixade mitt smink (är verkligen sämst på att sminka mig). 

Vid 18 dök resten av tjejligan upp. Vi samlades i vardagsrummet för välkomstdrink som bestod av champagne (mia) för oss som inte var gravida eller körde. De nyktra gästerna fick alkoholfri skumpa! 

Sedan förflyttade vi oss in i köket där jag dukat upp en god buffé. Den bestod av: hemmagjord potatissallad, kallskuren fläskytterfilé & kycklingfilé, pastasallad, en vanlig grönsallad med jordgubbar, honungsmelon & fetaost, briepaj med parmalindad cantaloupemelon, risottokaka och fruktfat med ananas, jordgubbar & vattenmelon. Massa gott med andra ord. 

Vi åt och åt tills magen stod åt alla håll och då var det dags för dessert, vaniljpannacotta toppat med färska hallon & kross av marabou black! Riktigt bra ihop! 

Sedan ställde sig alla upp och sjöng för mig och därefter fick jag öppna massa fina paket. 

Sedan babblades det till sent på natta! 

Jag är så himla nöjd med kvällen och känner mig så tacksam över att jag har dessa fina tjejer i mitt liv. Vi är så olika men ändå så himla lika, de flesta utav oss är mammor och några inte, vi är allt mellan 24-28 år, några jobbar och några pluggar men alla så himla härliga tjejer och underbart utåt, positiva & pratglada ❤️ 


Påbörjat dukning av bordet


Presentskörden

Det är till och med två små stjärnor i klockan där siffrorna 3 och 9 brukar stå. Så bra känner dem mig, jag är tokig i stjärnor! 🌟

Midsommar

Publicerad 2014-06-24 12:20:51 i Allmänt,

Midsommar som verkat så långt framåt i tiden kom och gick, svisch sa det så var midsommarhelgen över. Nu har vi nedräkning här hemma tills pappan i familjen går på semester, detta sker på min födelsedag 1 juli. 

Vad härligt det ska bli att få gå hemma alla tre under en längre period. Vi väntar släktbesök från dalarna och förhoppningsvis varma dagar på stranden och sköna dagar på sjön med nya båten. En tripp över till öland kanske? 

Midsommaraftonen var lugn. Vi åt midsommarlunch med våra vänner medans barnen sov middag. Sambon som jobbade åkte till jobbet och vi andra tog barn och barnvagnar och promenerade ner till festplatsen för traditionellt dansande kring midsommarstången. Även om O bara tittade på. När dansen var slut "sprang" han dock omkring på dansbanan. 

Han har blivit riktigt duktig på att gå, även om det såklart blir en hel del dunsar på rumpan. Tur dem har blöjan som dämpar fallet lite. 

Efter dans och stoj så gick vi hemåt till nästa hus och åt den obligatoriska jordgubbstårtan. Mums tyckte både vi och barnen. 

Sedan var tanken att vi skulle grilla hemma hos ett par bekanta på kvällen men jag kände inte för att jonglera grillning, en övertrött O och sedan försöka äta samtidigt. Så jag och O tog kväll och gick hem. O fick somna i sin säng och jag och M tog en midsommardrink och jordgubbar doppade i vispgrädde på kvällen när han kom hem. 

På midsommardagen fick vi barnvakt och kunde åka över till Strand hotell i Borgholm och gå på after beachen. M körde men jag kunde slå klackarna i taket och smutta på drinkar och det var faktiskt kul! 

På lördag väntar middag här hemma med tjejligan med anledning av min 25 årsdag :) ska bli supersköjj!!! 

1 årsdagen

Publicerad 2014-06-19 00:36:20 i Allmänt,

Födelsedagen började med att födelsedagsbarnet tog sovmorgon till 08:00 ungefär. Då gick jag in och sjöng "ja må han leva" och bytte sen blöja och gav han en flaska välling. M jobbade förmiddag. O fick drälla omkring och leka i pyjamas hela förmiddagen. Han åt lunch som vanligt vid 11.00 och sov sedan middag. Han vaknade vid 13:00tiden och vi klädde på oss, hängde lite tvätt, hämtade posten där vi utforskade födelsedagskorten och sedan åt vi mellis. 

När M kom hem hoppade vi in i bilen och rejsade till kalmar. Så nu är kläder inför midsommar, 1 årsfotografering & bröllop inhandlade till lillkillen. 

Vi köpte blommor till O och tårta på citygross (var osäker på om man kunde äta jordgubbstårtan som vi gjorde i lördags). 

Vid 17:30 kom våra vänner och vi fikade ute på altanen och O fick öppna paket. Babblarna av oss, en brandbil och duplo av kompisen Svea och en badbok från våra vänner i borlänge som kom med posten. 

Han leker och plockar och undersöker sina köksleksaker och stänger och öpnnar ugnsluckan på sin spis. Leksakstelefonen är också en favorit, när det ringer försöker han sätta luren mot örat, som han sett oss göra. 

Han somnade ovaggad efter en fin första födelsedag! 


Kort! 

Bilder @ 1 årskalas

Publicerad 2014-06-19 00:22:48 i Allmänt,


Ställer upp borden på gården

Dukar upp till fest

Pyntar gården med vimplar och ballonger

Paketbänken

Fikabordet

O's alldeles egna lilla tårta. Jordgubbarna och grädden smaskade han i sig med god aptit. 


1 årskalas

Publicerad 2014-06-16 12:59:50 i Allmänt,

Igår var det kalas för vår blivande ettåring. Vi hade dukat långbord ute på gården och pyntat med färgranna ballonger och vimplar. När klockan slog 14:00 kom gästerna, totalt kom det 27 stycken gäster för att fira vår lilla O som blir stora killen. O som var hyffsat nyvaken tyckte att det var lite läskigt med allt folk till en början. Men det släppte sedan och han var så nöjd med allting. 

Vi bjöd på kanelbullar, kärleksmums, chokladbollar och mini-hallongrottor, och så självklart jordgubbstårta. O fick en alldeles egen att kladda med såklart, han smaskade i sig jordgubbarna och grädden, det var "mmmm!". 

Efter fika och sång hade vi paketöppning. Och med lite assistans från kusinerna öppnade vi alla paket och han fick så mycket fint. 

Superhärliga kläder till dagis
En bobbycar med släp
Pussel
Mat & redskap till sin spis, spisen fick han av oss
En leksakstelefon
Badleksaker
En traktor med släp, bonde och djur som spelar
En cd-spelare 
Såpbubblor
En matlåda med vattenflaska

Av mig och M fick han en vit briospis, en brödrost, en grön minikånken, en sångpåse, en vattenkanna. 
Imorgon på hans riktiga födelsedag ska han få alla babblarna figurerna virkade. 

På kvällen imorgon kommer lite vänner över på fika, så det blir lite kalas även på födelsedagen. 

Idag för ett år sedan var jag hemma och tog värkar hela dagen. Vid 19:00 åkte vi till förlossningen och dagen efter kl 12:24 kom han med stor H ❤️



En vecka till kalas

Publicerad 2014-06-08 20:14:16 i Allmänt,

Om en vecka kommer vi att ha kalas för vår blivande ettåring. Vi tänkte bara ha en liten sammankomst med närmsta familjen. Dessvärre inkluderade närmsta familjen ca 30 personer, så det blev inget litet kalas ändå. 

Nu håller jag på och planerar. Förhoppningsvis tillåter vädret att vi dukar långbord ute på gården, annars blir det trångt inne. Det blir klassiskt saft & bullkalas. Har tänkt att baka kanelbullar, kärleksmums, chokladbollar, hallongrottor och självfallet jordgubbstårta 🎂 Självklart ska O få en egen att kladda med. 

I doppresent fick vi en flagga och ett födelsedagståg som kommer pryda borden. Sedan kommer vi smycka gården med ballonger, vimplar och björkris. Jag tänker mig turkos och lila, eftersom vi har en del turkosa grejer kvar från dopet som vore bra att göra slut på! Haha. 

Det svåraste är nog ändå när folk undrar vad födelsedagsbarnet önskar sig... det vet väl inte jag heller! Kläder funkar ju alltid. 

Det ska bli riktigt spännande med ettårskalas. Det första i raden av massa annat första i dessa små människors liv! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela