barntok.blogg.se

Jag är 25 år och mamma till en liten pojke som föddes sommaren 2013. Tillsammans med min sambo, son och katt är vi bosatta på ostkusten där vi lever ett högst odinärt småbarnsliv.

Dagisbesked

Publicerad 2014-05-22 21:37:19 i Allmänt,

I veckan fick vi reda på att lilla O har fått dagisplats from 1 september. Snart är alltså min mammaledighet slut och O ska tas om hand av främlingar. Det är delade känslor inför det här med dagis (förskola). Det är jättebra att O kommer att aktiveras och få leka av sig om dagarna, att han får umgås med massa jämnåriga barn och "skaffa sig vänner" och tänk på allt han kommer lära sig. Men det känns allt i mammahjärtat att man ska lämna iväg honom till någon som inte är familj på dagarna. Han är ju en väldigt mammig unge. 

Så nu tänker jag passa på att NJUTA av det som är kvar av min ledighet. Och så varmt som det är nu om dagarna så njuter vi för fullt utomhus. 


Smutsiga barn är lyckliga barn


Härliga sommarkvällar


Pressar i solen när bebisen sover middag


Sommarpyntat gården. 

Helan och halvan

Publicerad 2014-05-10 12:47:19 i Allmänt,

Jag har tre halvor här hemma. Det är min andra hälft M, min lilla hälft O och min pälshälft som är vår kissekatt. Dessa tre halvor gör mig hel, utan mina tre killar känner jag mig halv. 

Just nu ligger jag på soffan och tar det lungt. Väntar in att O ska vakna från sin middagslur. Men han kan gott sova en stund till. 

Sommaren planeras för fullt. Så kort den känns när man delar upp den i veckor. Det hela drar igång när sambon sticker iväg på sweden rock. Sedan är det dags för ettårskalas för en viss liten O på tisdag 17/6 och till helgen där så är det midsommar. Sen fyller jag 25 år 1/7 och 5/7 är vi bjudna på 50årskals (min kompis och hennes sambo fyller båda 25 år) uppe i Borlänge, men det blir bara jag som åker upp över helgen. I samband med detta tar jag med mig min familj ner hit på besök ett par dagar. Den 11/7 ska dem nämligen vara barnvakt åt lilla O så att jag och min sambo kan gå på galej som samhället ordnar med öltält & musik. Sedan är det ju bröllop för faster 26/7 då jag och O flyger/tar tåg upp till Dalarna och sedan avslutar vi sommaren med två bebisankomster i augusti och inskolning på dagis för O! 

Jag hoppas vi hinner med att ta det lungt också. Med sol, bad & båt. Så måste vi hinna med att måla om fönstren i sommar också! Hälften är bruna och hälften är vita haha. 


Lunch med min lilla hälft! 💙

Och regnet det bara öser ner...

Publicerad 2014-05-09 21:40:08 i Allmänt,

Vi har varit väldigt förskonade från snö i vinter och regn i vår.. för att inte tala om i somras! Någongång måste det ju komma ner.. Blir mer och mer orolig inför sommaren som jag så hett längtar efter. Förra sommaren ammades bort framför tvn. 

Nu har det dock regnat otroligt mycket i ett par tre dagar. Det är precis som om himelen har öppnat sig kl 13:15 för det är precis när M har åkt till jobbet. 

Hade det varit för ett år sedan hade jag inte brytt mig särskilt om det regnade. Då hade jag kunnat tagit mig långa heta bad (som var så skönt för mina fogar), sträck-kollat på filmer och serier och plöjt en massa böcker och sovit, fast sova gjorde jag. Jag tog mig en cirka 2 timmar lång tupplur varje dag då jag gick hem från jobbet två månader innan. 
Ibland finns det fördelar med vårdjobb. 

Nu med en (snart) ettåring i huset blir det däremot skiiitjobbigt att vara inne hela dagen. 

Nu har jag dock klickat hem ett par galonbyxor till lille O. Så att vi kan gå ut och leka i sandlådan emellan skurarna utan att O ska bli blöt in på skinnet. 

Förhoppningsvis ska dem förbli oanvända! 




Vårt äppelträd blommar lite efter vårt plommon & körsbärsträd! Härligt rosa. 

Känslig

Publicerad 2014-05-01 22:34:06 i Allmänt,

När jag var gravid i vecka 31 (detta var i april förra året) fick jag röda utslag över heeela kroppen, och då menar jag verkligen från topp till tå. En del var bulliga och upphöjda andra platta och mer ilsket röda och dem kliade vansinnigt mycket. 

Dem kunde komma och gå flera gånger inom ett dygn. Jag var på jobbet första gången det hände och ringde 1177 som inte kunde uttala sig om vad det kunde vara. 

Efter en månad med dagliga utbrott ringde jag vc och fick en tid. Dem tog lite blodprover och kollade andning/puls/blt med mera. Men kunde inte finna något fel. 

Läkaren skrev ut tavegyl som jag kunde ta mot klådan både som gravid och ammande. Men jag har ännu inte tagit ut dessa. Det kändes fel att äta medicin när det växte en liten människa i min mage. 

Läkaren bad mig att höra av mig igen om utslagen inte försvunnit några veckor efter förlossningen. 

Självfallet försvann dem inte. 

Jag fick en läkartid till hudmott. där det konstatersdes att jag hade kroniska nässelutslag. Det var delade känslor inför detta såklart. Lättnad över att det inte var värre än nässelutslag, besvikelse över att det var kroniskt och alltså något jag blir tvungen att leva med. 

Nu vill det sig så illa att jag eftersom jag redan är känslig så reagerar jag kraftigt på något så simpelt som myggbett!! 

Nu håller jag tummarna att detta försvinner i och med nästa graviditet. 

Det kommer bli en rolig sommar! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela