barntok.blogg.se

Jag är 25 år och mamma till en liten pojke som föddes sommaren 2013. Tillsammans med min sambo, son och katt är vi bosatta på ostkusten där vi lever ett högst odinärt småbarnsliv.

midsommar 2015

Publicerad 2015-06-20 23:17:24 i

Midsommaraftonen började snörpligt med hällregn och av att 2 av 4 familjer låg i magsjuka. 

Jaha.

Bara att planera om.

Eftersom lunchen skulle ha varit hos magesjukefamilj 1 och kvällens grill hos magesjukefamilj 2 fick vi ta grillningen och våra andra vänner som inte var sjuka fick ta lunchen. Så från 11 vuxna och 5 barn blev vi 5 vuxna och 1 barn till lunch (min mor är fortfarande på besök). O trivdes dock som fisken i vattnet ändå. Vi skrapade ihop det vi hade och åstadkom en fin lunch med 3 sorters sill, nypotatis, gräddfil, gräslök, varmrökt lax, hemgjord potatissallad, prinskorv och köttbullar. Dem som kunde drack även snaps till lunchen. 

Eftersom regnet fortsatte att falla i generösa mängder bestämde vi oss för att hoppa över Midsommarstång och dans, det kändes lite tråkigt men det lockade inte att stå där och bli blöta. En annan får ju inte heller på sig sina regnkläder över magen.

Under dagen ringde mamman i magesjukefamilj 1 och sa att det förmodligen inte var magsjuka som pappan i familjen drabbats av utan bara dålig mat och undrade om hon och barnet kunde få komma förbi en stund på kvällen och visst fick dem det, pappan stannade hemma och vilade. Ett par bekanta som fick deras första barn för ca 7 veckor sedan ville också komma på kvällen så tillslut blev vi 8 vuxna och tre små killar på 2 år, 11 månader och 7 veckor. 

Regnet upphörde tillslut och vi kunde grilla. Vi hade nypotatis i ugn och en grönsallad till. Och självklart nubbe. 

O åt med god aptit och däckade sedan vid 20.30 och sov sedan gott resten av kvällen.

Vid 22 tiden åt vi den obligatoriska jordgubbstårtan (och dem som dricker kaffe drack det) som jag hade lagt ihop kvällen innan och som var sååå god. 

Därefter dukade vi fram ost och kex, vindruvor och vattenmelon som sedan fick stå framme under kvällen.

Vi spelade spel och satt oss sedan och pladdrade ute på vår inglasade altan till strax efter tolv på natten då vi sade Hej då och god natt.

Så summa summarum blev det en riktigt trevlig midsommar trots regn, magsjuka & ingen dans kring Midsommarstång. 

Till råga på allt bjöd O på sovmorgon till 9.15 idag! 




Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela